Make your own free website on Tripod.com

Zogertjes
Vorige Start Terug

 

Zogertjes

Er is een nieuwe vleermuizensoort ontdekt. Het zou gaan om de Naaktvlieger (Eptesicus eroticus Bonne & Onkelinx, 1996). Het eerste (en voorlopig enige) eksemplaar werd zeer toevallig ontdekt tijdens een sessie "waarnemingen in geven". Na enig onderzoek bleek deze soort enkel voor te komen in het duistere brein van enkele illustere ZWG'ers.

Er is goed nieuws voor alle papzakken, bierbuiken en vetkwabben (n.v.d.r. ken ik zo iemand?) het nieuwe ZWG-T-shirt 'Nachtleven houdt je wakker' is nu ook in de maat XL te koop bij de ZWG. Bestellen kan via het JNM-bondssekretariaat (tel (int 32) (0)9/223.47.81). Of stuur een e-mail

Het gaat trouwens steeds beter met de verwerking van de zoogdiergegevens. Bij het ter perse gaan van vorig nummer waren er een 1500 2000 waarnemingen in de computer ingevoerd. Op dit ogenblik is dit aantal al meer dan verdubbeld en zitten we aan ongeveer 5100 ingevoerde waarnemingen.

De verklaring van deze plotse stijging is eenvoudig: vanaf nu worden er op (bijna) elke ZWG-aktiviteit waarnemingen ingetikt, zelfs tijdens de weekends en kampen slepen we hiervoor speciaal een computer mee.

De voorlopge kaart bevat echter nog te veel maagdelijk witte vlekken. De volgende afdelingen moeten dan ook dringend in aktie schieten: Noordwest Brabant, Leuven, Brussel Oost, Hageland Zuiderkempen, Taxandria en Bree. Dit betekent natuurlijk niet dat de andere afdeling op hun lauweren mogen rusten. Alle zoogdierwaarnemingen waren, zijn en blijven welkom op het welbekende adres: JNM-ZWG, Kortrijksepoortstraat 140, 9000 Gent. Willen de mensen die hun waarnemingen zelf invoeren zo vriendelijk zijn van regelmatig een diskette met die waarnemingen op te sturen naar hetzelfde adres.

De legende van de kaart (Kaart 3) is de volgende: grijs: 1 tot 10 soorten per hok (UMT-kilometerhok: 1x1 km), zwart: 11 tot 20 soorten per hok, zwart-wit: meer dan 20 soorten per hok.

 

Design & maintenance by Bonx
Copyright 2000. JNM Zoogdierenwerkgroep. All rights reserved.
Last updated on 18/11/1999